Hulpverlening

TOP Medical Team begeleidt vele soorten evenementen:
auto- en motorsport, watersport, wielerwedstrijden, schaatswedstrijden en tochten, paardensport, duursporten, wandel- en atletieksport, stadsfeesten en festivals. Verder levert TOP Medical Team de medische hulpverlening bij evenementen op onverhard terrein, zoals strandraces en andere evenementen in zandafgravingen.

Veldnorm Evenementenzorg en zorgniveaus

Wij werken volgens de Veldnorm Evenementenzorg en het Landelijk Protocol Ambulancezorg.

Basis Eerste Hulp (BLS-niveau)
Al onze hulpverleners zijn in het bezit van een geldig EHBO-diploma en kunnen zelfstandig werken.

Evenementen Eerste Hulp
Aanvullend op de Basis Eerste Hulp kunnen wij hulpverleners leveren bij evenementen met een middel tot hoog risico. Deze hulpverleners hebben aanvullende trainingen gehad, zoals EHBDD (Eerste hulp bij drank- en drugsincidenten) of ALS-ondersteuning (het kunnen assisteren bij het handelen van een arts of verpleegkundige).

Basiszorg
Dit zorgniveau kenmerkt zich door de inzet van niet-gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen als aanvulling op het niveau Basis Eerste Hulp.

Spoedzorg
Advanced Life Support (ALS) verpleegkundigen en artsen, werkzaam in de acute zorg. Hierbij valt te denken aan een ambulance-team en artsen die aanwezig zijn bij auto- en motorsportevenementen.

Wagenpark en materiaal

Alle voertuigen van TOP Medical Team zijn volledig als ambulance ingericht, rekening houdend met het feit dat er meerdere patiënten per evenement behandeld kunnen worden zonder aanvulling van materiaal. Wij beschikken over vier ambulances (twee Volkswagen T5 uitvoeringen, één Mercedes Sprinter en een één 4WD voor onverhard terrein) en motor ambulance. Ook de mobiele polikliniek bezit een volledige ambulance-uitrusting en daarnaast kan een bike-team of rescue-quad ingezet worden.

Benieuwd wat wij voor uw evenement kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Hulpverlening voor ieder evenement!

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.